Nieuwsregel

- Neem ook zoveel mogelijk deel aan tornooien die de clubs inrichten, het helpt je club in de rangschikking datums kiezen voor Zomer- en Wintertornooien.
- Neem toch al maar eens contact op met je Club... ze kunnen beperkt Petanque toelaten... buiten...
- UITSLAGEN doorsturen van Wintertornooien en Zomertornooien...
- Jeugdtraining op ? ? 2021 om 10u tm 12u in PC ?... contact opnemen met Rudi Vansnick.
- Bekeruitreiking 2019-2020 zal plaatshebben op Zomercircuit KPC Schorpioen van 15 september 2021.
- Bekijk ook af en toe eens onze Facebookpagina.

Sportreportages

 

ballen voeten      gras

 

BEKER BORRE 2018

Verslag Beker Borré 2018 

 

EUROPEAN COMPANY SPORTGAMES GHENT 2017.

Na Keizer Karel, Het Ghelamco van AA Gent, Het WK Petanque, en net voor de “Gentsche Fieste” haalt Gent opnieuw uit met het binnenhalen van de European Company Sportgames 2017.

Een evenement met meer dan 5000 deelnemers verdeelt over 23 sporten.

Gent wordt er beter van, maar ook de Petanque sport, naar mijn bescheiden mening, de belangrijkste discipline van de “Olympic Games for Companys”.

De spelen worden voor open verklaard door onze Burgemeester Daniel Termont op woensdagavond 21 juni.

In KPC Schorpioen zijn ze al langer wakker want de voorbereiding om 70 banen te voorzien en 127 doubletten en 82 tripletten te ontvangen vraagt een degelijke organisatie. Met fierheid mocht ik vaststellen dat onze voorzitter Roland Lepierre, de éne felicitatie na de andere heeft gekregen. Niet in het minst wat betreft onze accommodatie maar ook voor de organisatie van drie dagen na elkaar impecabele ploegen te hebben die zowel de bar, de catering, de arbitrage op en rond de pleinen, en het secretariaat op een zeer vlotte manier de spelen lieten verlopen.

Van alle deelnemende landen was Belgie met maar twee ploegen flauw vertegenwoordigt.

Massaal aanwezig was Denemarken, Duitsland en hoe kan het ook anders, Frankrijk. Het niveau was dan ook verbijsterend hoog en meerdere matchen waren een plezier om te zien.

Ook de arbiters Marc de Meulenaere en Hendrik Braem gingen internationaal, want al was de officiele voertaal Engels, werden de spelers aangenaam verrast met daar bovenop vloeiend Frans en Duits.

Frankrijk gaat aan de haal met de gouden, zilveren en bronzen medailles in zowel “doubles” en “triples”.

Wat ze achterlaten is een oorverdovend applaus van tevredenheid en een sympathieke “au revoir et merci beaucoup”. De 21ste editie van de spelen wordt afgesloten op 24 juni in het meeting center “Cite de Bijloke” met een speech van Schepen Resul Tapmaz die alle betrokken organisaties en alle vrijwilligers van harte bedankt en refereert naar de volgende uitgave in “Salzburg 2019”.

Voor diegenen die er nog niet bij waren, een spetterend feest, waar kameraadschap geen grenzen kent en sport in het algemeen mensen dichter bij elkaar brengt ,…. Vooral Petanque!

Hector Coppieters

http://www.pfv-ovl.be/index.php/fotoalbum

Resultaten: http://ecsgghent2017.be/results/


ballen voeten      gras 

50plus-circuit 2014.

Het 50plus zomercircuit zit er weer eens op voor dit jaar. We hebben de competitiedagen kunnen afsluiten onder een stralende hemel.
Het circuit was dit jaar terug een groot succes. De wijziging aan de puntentelling was daar niet vreemd aan: de aanwezigheid werd met een puntje beloond en dat viel bij veel spelers in goede aarde. Een aanwezige speler heeft daardoor toch minstens een puntje meer dan zijn afwezige ploegmaat.
De organisatie liep, mede door het gebruik van de computer, doorgaans erg gesmeerd. De enkele schoonheidsfoutjes zorgden ervoor dat er toch nog een beetje stof voor discussie en commentaar overbleef.
Wat opviel is ook de vriendschappelijke sfeer die heerst onder de meeste deelnemers en de gastvrijheid van de inrichtende clubs, waarvoor onze dank.
Een enthousiaste petanque-ster, die er volgend jaar terug bij hoopt te zijn !


ballen voeten      gras 

Paaszaterdag 19 april 2014 om 17 uur …. Bekeruitreiking op Schorpioen.

We werden door de voorzitter Roland Lepierre en zijn medewerkers met één of meerdere glaasjes fruitsap of cava hartelijk ontvangen. Je kon niet meer zien dat dit een petanqueclub is maar wel een feestzaal met planken vloeren op de terreinen, mooi gedekte tafels, alles tip top in orde.

Proficiat Schorpioen voor al dat werk.

Om 17 u 30’ was het dan zover, de bekeruitreiking aan alle kampioenen van het winter- en indoorkampioenschap, vooraf gegaan door een korte positieve speech van de directeur PFV-OVL Guy De Maeschalck en voorzitter PFV Reinold Borré waarin ondermeer werd benadrukt dat de petanquers één familie zijn. Het was jaren geleden dat de opkomst zo groot was ± 160 deelnemers op de receptie en de bekeruitreiking en ± 130 deelnemers aan de maaltijd.

Om 19 uur kon iedereen aan tafel waar een aperitiefje werd aangeboden door Schorpioen. Ondertussen werd het publiek op een leuke wijze onderhouden door Fred Geirnaert van de vzw Gentse Variété Snowtime.

Na de maaltijd was het tijd om de beentjes te strekken op de dansvloer. Onze Oost-Vlaamse petanquespelers hebben weeral eens bewezen een hechte familie te zijn waar vriendschap en competitie hand in hand gaan.

Mistral heeft zich in 2013-2014 weer op de kaart gezet, twee reeks kampioenen, twee algemene kampioenen, één vice-kampioen en twee vice-kampioenen indoor.

Nogmaals een dikke proficiat aan alle provinciale kampioenen.

Kortom het was een mooi feest zoals we in geen jaren hebben meegemaakt en zeker voor herhaling vatbaar en de afwezigen hadden eens te meer weer ongelijk.

Met dank aan de PFV-OVL, Schorpioen en alle vrijwilligers welke dit feest mogelijk hebben gemaakt. (J-P VA)


ballen voeten      gras 

VKT Jeugd 21 april 2014

Goede resultaten van de Mistrallers Limahl Van Laeken is 3de geworden bij de junioren, Gianni Lekeux 5de bij de cadetten en ikzelf 5de bij de beloften...
Superdag en toch mooi resultaat.

Dit rapporteerde Glenn Van Laeken op de Fb van KPC Mistral (https://www.facebook.com/groups/petanquemistral/).

Link PFV: http://www.pfv.be/nl/c/58/3/jeugd/vlaams-kampioenschap/resultaten-2014


ballen voeten      gras

Hits: 9674